Mira Trizmová

Absolventka odboru Filmová a televízna produkcia, FAMU Praha.
SEŠ – zahraničný obchod – maturita

Zahraničné stáže a študijné pobyty
1980 Helsinky, Fínsko, Vysoká filmová škola, 1 semester
1981 Erfurt, DDR, jazyková škola , 3 mesiace
2000 Soul, Južná Kórea, študijný pobyt vo verejnoprávnej televízii KBS , 2 mesiace

Odborná prax
V STV (dnes RTVS) som zastávala počas svojho cca 25 ročného pôsobenia rôzne funkcie od vedúcej výrobného štábu až po vedúcu výroby dokumentárnych a publicistických programov.
Súčasne ako výkonný producent a produkčná som realizovala rôzne dokumentárne filmy, zabezpečovala pre distribučnú spoločnosť Itafilm slovenskú verziu filmov „Stuart little I.-II.“ a „Peter Pan“. Realizovala som niekoľko reklamných spotov, propagačných filmov, bola som produkčná rôznych publicistických cyklov ako napr. Crn Crn (STV), Família (STV), Pestúnka (Markíza), Výmena manželiek (Markíza), Nové bývanie (JOJ), Obete a tí druhí (STV) a rôzne eventy.

Výberová filmografia – dokument
2010 „T.G. Masaryk“ , réžia D. Hudec viac »
2010 „Hľadači“ , r. M. Pázman, k. T. Stanek
2010 „Sila Tanca“, r. J. Pirohová, k. T. Stanek
2009 „ Veteráni 2. svetovej vojny“, r. D. Hudec, k. T. Stanek
2008 „Cesta Magdalény Robinsonovej“, r. Marek Šulik, k. T. Stanek viac »
2007 „SPA Piešťany“ prop. film pre Piešťanské kúpele, r. M. Homolka,k.J. Meliš viac »
2006 „Winter“ polohraný dokument, r. D. Trančík /spolupráca ako produkčná/
2004 „Miluj blížneho svojho...“, r. Dušan Hudec, k. R. Bliznakov viac »
2003 „Darovaný čas“ r. Dušan Hudec, k. P. Toth
2002 „Mne sa to nemôže stať“, r. Natália Vídenská
2001 „Nechcené deti“, r. Juraj Lehotský
2001 „Svedok“ r. Dušan Hudec /2. cena Krakow – Strieborný drak/.
2000 „Poslovia nádeje I., II.“ R. Dušan Hudec a iné...
2000 „MOOT MEXICO 2000“ r. D. Hudec